Iată o artistă care te va molipsi cu buna ei stare de spirit, stare pe care o transmite încă din primele secunde de discuție.
Ea e BiBi, cantautor și creator de conținut, care încă de la o vârstă fragedă are succes în muzică, dar și pe YouTube. Noi o urmărim deja de câțiva ani și credem cu tărie în viitorul carierei ei artistice.
Te-ai lansat în industria muzicală cu hitul „Ciocolata”, apărut în 2016, care a trecut de 40 de milioane de vizualizări pe YouTube. Te așteptai la un asemenea succes?
Sunt sinceră și-ți spun că nu m-am așteptat. Tot ce mi se întâmplă cred că e un vis. Ce pot să fac e doar să mă bucur de clipele astea și să le simt. Nu vreau să las ca visul ăsta să zboare! Lupt pentru el și muncesc foarte mult, pentru că-mi doresc.
Înainte de melodia de debut, cu aproape o lună, ai postat și primul tău vlog, pe canalul propriu. A fost o strategie sau cochetai încă de pe atunci cu ideea de a fi creator de conținut?
Habar nu aveam. Chiar nu m-am gândit la asta! Eu pe partea de YouTube mi-am dorit foarte mult să încep să fiu și vlogger, pentru că mi-am dorit să fiu mult mai aproape de fanii mei. Eu comunicam, și încă o fac, foarte mult pe Facebook, pe Instagram… Comunic pe toate rețelele, pentru că am fani foarte mulți și le mulțumesc mult pentru susținere! Mi-am dorit să mă cunoască exact cum sunt: o adolescentă veselă, plină de energie, care nu poate să stea, trebuie mereu să aibă activitate.
Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru zona video?
Chiar dacă eu comunicam cu BiBișorii mei pe Facebook și pe Instagram, ba chiar primeam scrisori de la ei, tot am vrut să comunicăm și mai mult și să fiu mai aproape de ei. Niciodată nu am avut nimic de ascuns și nici nu mi-am dorit asta.
Te-ai gândit la început pe ce canale ai vrea să comunici sau chiar și cu YouTube-ul, de exemplu, a fost o chestie spontană?
A fost o chestie spontană. Am zis să fac și vlog și să încep cu un Q&A. După a fost un timp în care am început Q&A-uri, vloguri, challenge-uri. Am făcut o mică pauză, pentru că am fost clasa a 8-a și școala e foarte importantă. După m-am reapucat. Am făcut multe colaborări cu artiști: Liviu Teodorescu, Irina Rimes, AMI, Noaptea Târziu, foarte multe provocări… Cam pe asta se bazează canalul meu de YouTube: distracție, fix ce-mi place să fac.
Cum crezi că te-a ajutat YouTube în toată această perioadă pentru a crește din punct de vedere profesional?
Cred că orice lucru în plus ajută. Vlogul m-a ajutat foarte mult să cresc și fanii să vadă cum e BiBi.
Cum reușești să te împarți și să găsești un echilibru între școală, muzică și vlog?
Mă împac foarte bine și cu școala, muzica și toate activitățile pe care le fac, pentru că așa am fost învățată de mică, de către ai mei. Școala e școală. Am terminat cu o medie foarte bună, 9,88.
Dacă ești un om ordonat și știi să-ți organizezi timpul, e imposibil să nu faci tot ce-ți propui sau dorești. Eu asta îmi doresc foarte mult, să fac muzică, pot să lupt pentru visul ăsta și e imposibil să nu-mi iasă ce vreau să fac.
Ce te inspiră?
Tot ce e în jurul meu. Văd frumosul din orice. Încerc să văd frumosul din orice. Încerc să văd partea plină a paharului, să nu mă gândesc la lucruri negative, care ar putea să mă împiedice în a reuși.
Cum te-a ajutat cariera muzicală în vlogging, dar vlogul în cariera muzicală?
Nu cred că aș putea să spun că YouTube-ul mă ajută mai mult în muzică sau muzica mai mult în YouTube, amândouă se combină foarte mult.
Eu îmi scriu piesele, versurile, linia melodică, bineînțeles, cu o echipă în spate. Dacă te uiți pe canalul meu de YouTube, o să găsești „Salvați de clopoțel”, care de curând a făcut 10 milioane de vizualizări, și țin să le mulțumesc BiBișorilor pentru susținere, și „Vara În Stilul Meu”, pe care am postat-o de curând, piesă care e scrisă de mine, versuri și linie, iar cu restul m-a ajutat echipa mea. Mi se pare că pe canalul meu de YouTube, vlogul se îmbină cu muzica, ce făceam deja. Și aș putea să le numesc chiar sketch-uri muzicale, pentru că „Salvați de clopoțel” și „Vara În Stilul Meu” sunt sketch-uri muzicale, nu sunt single-uri, cum sunt de exemplu „Dansez cu inima ta” sau „Ciocolata”. Piesele astea două sunt piesele mele, dar aș putea să le numesc sketch-uri pentru că sunt amuzante, sunt piese în care se regăsesc oamenii și râd. De-asta le și numesc așa.
Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat până acum? Cât de important este YouTube pentru tânăra generație?
Fix ce lecții am învățat eu, asta încerc să transmit și pe canalul meu de YouTube: să nu renunți la visul tău și să crezi. Prin tot ceea ce fac încerc să transmit asta și cred că e important, pentru că avem cu toții un vis.
YouTube-ul e foarte important pentru tinerii din ziua de azi și cred că foarte mulți petrec mult timp. Putem să învățăm chestii frumoase de pe YouTube, dacă ne alegem conținutul cu grijă, pentru că pe Youtube toată lumea își spune punctul de vedere, e un mediu liber și toată lumea face ce vrea. Însă noi trebuie să știm ce vrem de la viață, oarecum. YouTube-ul e un stil de viață aș putea să zic.
Și putem să ne alegem cu grijă stilul de viață. Ce vrem să învățăm, cum vrem să fim, pentru că prin niște influenceri putem să ne schimbăm și noi în bine sau în rău, bineînțeles, însă mie-mi place să văd partea bună a lucrurilor și vreau să cred că noi, influencerii, putem să schimbăm ce e în jurul nostru în mai bine.
Tot vorbeam mai devreme și de scrisori… mai primești și acum?
Da, bineînțeles! Când vin de la concerte vin cu sacoșe pline de scrisorele și cadouri de la BiBișori. Și apoi mă trezesc cu scrisori acasă: „Am fost la concertul de la Timișoara…”.
Mie-mi place foarte mult stilul ăsta și mi se pare foarte drăguț, mai ales că de fiecare dată când am primit acasă, am primit scrisori superbe, de-a dreptul romane, în care mi-au spus de ce cred în mine, de ce poate le-am schimbat unora viața. Mesajele alea sunt pur și simplu geniale! Prin mesajele astea văd că e bine ce fac și mă ajută foarte mult să continui și să lupt.
Te gândești să faci și niște episoade pe YouTube în care să-i ajuți și îndrumi pe oameni legat de viitoare meserii și nu numai?
E o idee foarte bună! M-am gândit și până acum nu am pus chestia asta în practică pe YouTube, ci pur și simplu puneam mesajele pe care le primeam pe Instagram sau pe Facebook și le mai răspundeam, încercam să le dau sfaturi.
Dar dacă ar fi să alegi niște oameni pe care acum îi urmărești, care te inspiră, pe cine ai alege?
Uite, îmi plac foarte mult băieții de la Noaptea Târziu, pentru că și ei sunt puțin pe partea de muzică. Mi se par foarte interesanți. (Citește aici un interviu extins cu Cuza de la Noaptea Târziu)
Ce mă inspiră pe mine și probabil asta m-a și ajutat, nu să fiu inspirată de alți artiști sau alți vloggeri, ci să fiu eu și eu să inspir la rândul meu.
Nu am idoli sau modele în viață. Consider că fiecare om poate să fie original în felul lui și nu mi-a plăcut să am un model în viață.
Consideri că din orice se poate face un subiect de vlog, că poți cânta despre orice sau ai anumite subiecte pe care îți place să le abordezi?
Încerc să am grijă ce subiecte abordez. Și de obicei le abordez pe cele care îmi fac mie plăcere și sinceră să fiu, subiecte pe care le trăiesc și le simt, ca să pot să transmit ceva. De exemplu, când am scris „Vară În Stilul Meu” chiar am simțit că vara asta va fi în stilul meu, că n-o să fie ca toate celelalte și c-o să mă distrez. Sau „Salvați de clopoțel”. Ea a pornit chiar de la prima strofă cu ideea că un copil mai întârzie la școală. Eu mai întârzii. Școala generală a fost în spatele blocului și stăteam cu ideea că ajung, dar mai întârziam câte 5 minute la ore și întotdeauna mami îmi spunea să mă trezesc și să mă îmbrac mai repede. Și fix așa începe piesa…
Ce te binedispune?
Tot ce-i în jurul meu: familia, mai ales ea, pentru că întotdeauna a fost în spatele meu și ai mei tot timpul m-au ajutat, m-au susținut și au fost un sprijin imens pentru mine și le mulțumesc foarte mult că mă susțin, că sunt acolo pentru mine și orice aș face știu că mă susțin și nu mă vor judeca niciodată. Ei îmi dau sfaturi, bineînțeles, dar eu aleg. Ei îmi arată doar ce ar fi bine și ce ar fi mai puțin bine.
Care este rețeaua socială de care ești cea mai atașată în prezent și cum te ajută ea să-ți promovezi proiectele?
Instagramul… Foarte mult mă ajută! O idee foarte bună cred că este treaba cu Instagram Stories. E foarte bine venită promovarea asta pentru un cântăreț. Mi se pare foarte tare treaba cu acel ”swipe up”. Acum a apărut o funcție nouă: „Răspunde la o întrebare”. E folositoare pentru fani!
Toate site-urile de socializare te ajută să crești și să comunici mai bine cu fanii. Mie una îmi place foarte mult Instagramul.
Te-ai gândit vreodată că poate n-o să-ți mai placă vreo piesă sau vreun vlog? Te-ai gândit ce-o să faci în momentul ăla?
Nu. Niciodată nu regret ce fac sau ce-am făcut. Nu am avut și sunt sigură că n-o să am niciun regret, pentru că dacă așa am simțit atunci, așa am făcut. Și dacă așa am considerat că a fost bine la momentul respectiv, înseamnă că a fost ok. Așa îmi văd evoluția. Niciun om nu e perfect. Crești, ajungi undeva și mai sus, te uiți în urmă și vezi evoluția ta, vezi c-ai muncit și ți-e drag, chiar dacă au fost imperfecțiuni și dacă acum, când ai crescut, nu-ți place atât de mult. Asta e important, să-ți placă atunci și să faci ce simți!
În ce direcție merge online-ul românesc?
Pot să spun că online-ul crește și va crește foarte mult în continuare. Online-ul mi se pare ofertant ca platformă de comunicare pentru orice fel de artist, fie cântăreț, fie vlogger.
Sursă foto: Facebook.com/BiBiOfficialMusic