Posted by IN / 0 responses

Cele mai interesante podcasturi de business din lume și din România

11 July 2019

Podcasturile au început să fie din ce în ce mai prezente în viețile noastre mai ales pentru că pot fi „consumate” și în timpul altor activități zilnice cum ar fi la volan, în transportul în comun, la sala de fitness.

Numeroase persoane publice și-au lansat în ultima perioadă propriile podcasturi, fie că e vorba despre serii de interviuri, fie că e vorba despre exprimarea unor păreri sau expertize. De exemplu, în luna aprilie a acestui an, și-a început podcastul chiar Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook!

Fără alte introduceri, să-ncepem, așadar, cu podcasturile care ne-au atras atenția și pe care le recomandăm!

PODCASTURI INTERNAȚIONALE:

THE TIM FERRISS SHOW

Despre podcast:
The Tim Ferriss Show este primul podcast care a trecut de 100,000,000 de descărcări la nivel mondial, iar în prezent a ajuns la peste 400,000,000. A fost ales de către Apple drept cel mai bun podcast dintre toate cele disponibile spre ascultare pe Apple, timp de 3 ani la rând.

Despre gazda podcastului:
Inclus de către publicația americană Fast Company pe lista celor mai inovativi oameni de business, Tim Ferriss este un cunoscut antreprenor și autor. A scris cărți best-seller printre care „The 4-Hour Workweek” și „Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers”.

Website: https://tim.blog/podcast/

AKIMBO: A PODCAST FROM SETH GODIN

Despre podcast:
Akimbo este un podcast despre cultura zilelor noastre, dar și cum o putem schimba. Prezintă diferite subiecte și situații pe care le întâlnim des în societate, cum ar fi banii și relația pe care o avem cu ei, educația și importanța unei facultăți, dar și discuții despre marketing, publicitate.

Despre gazda podcastului:
Seth Godin este unul dintre cei mai bine vânduți autori de cărți de afaceri, dar și speaker și blogger. A scris, printre altele, „Tribes: We Need You to Lead Us”, „Poke the Box: When Was the Last Time You Did Something for the First Time?”, dar și „Purple Cow: Transform Your Business by Being Remarkable”.

Website: https://art19.com/shows/akimbo

TECH & SOCIETY WITH MARK ZUCKERBERG

Despre podcast:
Creat de către fondatorul Facebook, cea mai de succes rețea socială din istorie, a avut primul episod pe 23 aprilie. În fiecare episod, Mark discută despre viitorul tehnologiei și al societății cu invitații săi, unii dintre cei mai buni și recunoscuți oameni din domeniile în care activează.

Despre gazda podcastului:
Mark Zuckerberg este fondatorul și CEO-ul Facebook (care în prezent are peste 1 miliard de utilizatori activi zilnic). În 2015 a pornit împreună cu soția sa și compania Chan Zuckerberg Initiative, iar în 2007, la doar 23 de ani, a fost numit drept cel mai tânăr miliardar din istorie.

Website: https://podcasts.apple.com/us/podcast/tech-society-with-mark-zuckerberg/id1460731098

THE PITCH

Despre podcast:
Are, poate, cea mai interesantă descriere dintre toate „Where real entrepreneurs pitch to real investors – for real money”. Conceptul din spate este unul cât se poate de original: în fiecare episod aflăm ce se întâmplă atunci când are loc un pitch. Concentrat pe startup-uri, podcastul prezintă informații utile pentru antreprenori.

Despre gazda podcastului:
Josh Muccio este un realizator de podcasturi din Florida, Statele Unite ale Americii. Pentru producția „The Pitch”, Josh colaborează cu Gimlet Media, recunoscută pentru realizarea de podcasturi.

Website: https://www.gimletmedia.com/the-pitch

ZIGZAG

Despre podcast:
Dedicat business-urilor și a culturii din jurul lor, podcastul este împărțit pe sezoane, fiecare având câte 10 episoade. Podcastul prezintă confruntările prin care au trecut cele două gazde ale podcastului pentru a crea un business, iar în prezent a ajuns la sezonul cu numărul 3.

Despre gazdele podcastului:
Manoush Zomorodi și Jen Poyant sunt două foste jurnaliste, actuale antreprenoare. Amândouă locuiesc în New York și au fondat Stable Genius Productions, prin care-și realizează podcasturile. Manoush Zomorodi a apărut pe lista celor mai creativi oameni în business semnată Fast Company, iar Jen Poyant este producătorul executiv al altor două podcasturi: „Note to Self” și „2 Dope Queens”.

Website: https://zigzagpod.com/about/

PLANET MONEY

Despre podcast:
Economia n-a fost niciodată atât de simplu de înțeles! Podcastul este prezentat ca o discuție între prieteni prin care afli ce se mai întâmplă în economie. Planet Money este unul dintre podcasturile realizate de NPR, postul public de radio din Washington, Statele Unite ale Americii.

Despre gazdele podcastului:
Nu este o singură persoană, ci vorbim despre următorii: Robert Smith, Stacey Vanek Smith, Kenny Malone, Ailsa Chang, Jacob Goldstein, Noel King, Sarah Gonzalez, Karen Duffin și, nu cel din urmă, Cardiff Garcia.

Website: https://www.npr.org/podcasts/510289/planet-money/

HBR IDEACAST

Despre podcast:
Este un podcast săptămânal care îi aduce în același loc pe cei mai mai importanți oameni din afaceri și management. Acest podcast este produs de către Harvard Business Review, pe lângă multe altele.

Despre gazdele podcastului:
Atât Alison Beard cât și Curt Nickisch ocupă poziția de Senior Editor la Harvard Business Review, revista publicată de Harvard Business Publishing. Înainte de asta, Alison Beard a lucrat la Financial Times, iar Curt Nickisch la NPR, Marketplace și Fast Company.

Website: https://hbr.org/2018/01/podcast-ideacast

THE GARYVEE AUDIO EXPERIENCE

Despre podcast:
Podcastul reprezintă un mix între show-ul lui Gary Vaynerchuk numit „AskGaryVee”, discursurile și interviurile acordate de către el, segmente din seria „DAILYVEE” și nu numai. În prezent are peste 1000 de episoade, majoritatea având teme aspiraționale, prezentate într-un mod foarte prietenos și ușor de înțeles de către Gary.

Despre gazda podcastului:
Gary Vaynerchuk este unul dintre primii antreprenori care au folosit încă de la început mediul online pentru a revoluționa lumea afacerilor. A investit în numeroase platforme online, printre care Facebook, Twitter și Snapchat.

Website: https://www.garyvaynerchuk.com/podcast/

THE TONY ROBBINS PODCAST

Despre podcast:
Conține episoade în care se vorbește despre puterea prezentului și importanța timpului, despre strategii de succes, cum să devii un lider extraordinar, cum să crești un business și nu numai.

Despre gazda podcastului:
„Tony Robbins, the #1 Lift and Business Strategist” – a ajutat peste 50 de milioane de oameni din 100 de țări să-și schimbe propriile vieți. A scris până în prezent mai multe cărți, printre care „Unshakeable: Your Financial Freedom Playbook”, „Money: Master the Game.” și „Unlimited Power: The New Science of Personal Achievement”.

Website: https://www.tonyrobbins.com/podcasts/

BUSINESS WARS

Despre podcast:
Un podcast neconvențional care prezintă poveștile diferitelor branduri, dar și argumente pro și contra pentru comparațiile făcute între aceleași branduri mari, precum Coca-Cola vs. Pepsi, McDonald’s vs. Burger King, Nike vs. Adidas, Marvel vs. DC și nu numai.

Despre gazda podcastului:
„Business Wars” este realizat de către omul de radio David D. Brown. El este, de asemenea, producătorul exclusiv și gazda programului cultural „Texas Music Matters” de la NPR.

Website: https://wondery.com/shows/business-wars/

ENTREPRENEURS ON FIRE

Despre podcast:
Prezintă interviuri cu antreprenori de succes. În prezent, podcastul a trecut de 2,000 de episoade, iar de-a lungul timpului printre invitați s-au numărat Dean Graziosi, Dan Schawbel, Pat Flynn, Ryan Holiday și nu numai.

Despre gazda podcastului:
John Lee Dumas este un antreprenor și podcaster american. El este totodată și fondatorul acestui podcast.

Website: https://www.eofire.com/

PODCASTURI DIN ROMÂNIA:

PODCASTU’ LUI’ KATAI

Despre podcast:
Este unul despre marketing și viață, cum însuși lui Robert Katai îi place să spună. El intervievează diferiți oameni care lucrează sau au legătură cu diferite zone ale marketingului. Printre cei care au apărut în podcast se numără: Dragoș Stanca, Andreea Esca, Avi Cicirean, Andi Moisescu și nu numai.

Despre gazda podcastului:
Robert Katai este Content Marketing Manager la Bannersnack, cel care a creat Instagramology (cel mai mare site creat în România dedicat Instagramului), dar și blogger. De-a lungul timpului, articole scrise de el au apărut în publicații precum Adweek și Entrepreneur.

Website: https://katai.ro/podcastu-lui-katai/

ANTREPRENORI CARE INSPIRĂ

Despre podcast:
Este un podcast care are episoade noi în fiecare săptămână și în care Florin Roșoga le ia interviu antreprenorilor români de succes, oamenilor de marketing și nu numai.

Despre gazda podcastului:
Florin Șoroga este autorul mai multor cărți, printre care „Arta Dezvoltării Personale” și „Transformarea: Jurnal de Evoluție Personală”, blogger, dar și podcaster. Organizează mai multe cursuri online. Printre ele se numără: „Audience Mastery: Construiește o Afacere Virtuală de Acasă” și „Infoprenor: Cum să Creezi Produse Online din Ceea ce Cunoști Deja”.

Website: https://florinrosoga.ro/category/content/podcast/