PROFI continuă să lupte pentru binele copiilor prin campania „Te costă 0,00 lei să ajuți un copil!”


Anul acesta, pentru a opta oară consecutiv, campania lansată de PROFI a militat pentru îmbunătățirea calității vieții copiilor. De asemenea, le-a oferit clienților supermarketului posibilitatea de a direcționa un procent din suma totală de 1.500.000 de lei, prin votul către unul dintre proiectele înscrise.

Între 10 septembrie și 14 octombrie, PROFI i-a îndemnat pe clienții săi să voteze unul dintre proiectele ONG-urilor participante. Votarea s-a putut efectua la infochioșcurile amplasate în magazine, prin scanarea codului de bare al bonului fiscal primit.

Anul trecut, de suma donată de PROFI au beneficiat peste 6400 de tineri, în special cei din medii sau în situații defavorizate.

Anul acesta campania a fost promovată online de 7 Influenceri, fiecare alegându-și un proiect: Miruna Ioani, Deea Cudeea, Ana-Maria Caia, Andressa, Alin Pandaru, Ioana Grozea, Andrei Vulpescu.

Iată proiectele și cauzele susținute de fiecare Influencer:

Miruna Ioani
Federația Filantropia, Proiect – “Sănătate la un click distanță”

Proiectul are scopul de a aduce medicul acasă la pacient prin 3 stații mobile, care se pot deplasa în zone rurale, fără acces sau posibilitatea de a accesa astfel de servicii. Astfel, se pot efectua peste 4.000 de consultații medicale la distanță, oferindu-le oamenilor șansa la sănătate, oricât de izolați ar fi aceștia.

Miruna este blogger, vlogger și medic dentist, cunoscută pentru blogul „Și Blondele Gândesc”, pe care l-a pornit în 2007. Pe el scrie despre subiectele care o preocupă: educație și copii, stomatologie și nu numai.

Deea Cudeea
Organizația – Salvați Copiii, Programul: Și noi avem drepturi!

Proiectul are scopul de a-i informa pe cei mici despre drepturile și responsabilitățile lor, dar și de a prezenta aceste aspecte și adulților.

Andreea Virag, cunoscută publicului larg sub numele Deea Cudeea este jurnalist, model, vlogger, dar și blogger.

Ana-Maria Caia
Fundația – United Way Romania, Proiect – Viitor pentru 6.500 de copii săraci!

Proiectul are scopul de a ajuta mii de copii să meargă la școală și să aibă o viață mai bună. Astfel ar putea fi sprijiniți 6.500 de copii săraci să primească zilnic o masă caldă și sănătoasă, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă și medicamente, dar și suport constant din partea profesorilor, psihologilor și consilierilor specializați.

Ana-Maria este jurnalist, producător TV și blogger. Scrie pe caia.ro. A fost redactorul-șef al revistei ”Șapte Seri”, realizator/prezentator al emisiunii „Călătorii” de pe RFI România, dar și Content Specialist pentru Brandedcont.net.

Andressa
Organizația Umanitară Concordia, Proiectul: STOP sărăciei extreme în rândul copiilor!

Scopul proiectului este de a ajuta familiile sărace să își păstreze copiii aproape și să le ofere șansa unui viitor mai bun. Ajută copiii să se pregătească mai bine pentru școală, să se îngrijească de igiena personală, de a le oferi hainele și rechizitele necesare pentru a merge la școală în orice anotimp și cel puțin o masă caldă pe zi. Le mai oferă zilnic ocazia să se joace împreună cu alți copii din comunitate, să afle lucruri noi și să petreacă timp împreună cu parinții lor.

Andreea-Mihaela Retea este jurnalist și blogger. Andressa.ro este unul dintre primele blogguri din România (din 2005). A lucrat în televiziune, ca scenarist și producător, la emisiunea „Happy Hour”/„La Măruță” (2007-2016) și „Inspirația de Weekend” (2018), ambele la PRO TV, iar din 2016 ani are propria firmă prin care oferă servicii de PR, creare de conținut și consultanță în social media.

Alin Pandaru
Asociaţia – Pădurea Copiilor, Programul “Pădurea Copiilor”

Scopul programului “Pădurea Copiilor” este de a planta și dezvolta păduri în 100 de localități până în anul 2030.

Pandutzu (Alin Pandaru) este jurnalist, blogger și vlogger cu mulți ani de experiență în showbiz. Ca specialist social media a lucrat la Urban.ro, Deezer România și Vunk. Blogul lui este una dintre cele mai populare și mai respectate publicații online dedicate muzicii – Pandutzu.com. Ca vlogger este expertul român în concerte, festivaluri, turnee, evenimente muzicale.

Ioana Grozea
Asociația Culturală Contrasens, Proiectul ”Artă’n casă Junior”

Acest program a fost creat pentru copiii ce provin din medii defavorizate, prin care le oferă mentori, adevărate modele pe care să le poată urma și care să îi inspire.
Aceștia îi vor încuraja și îndruma să își continue studiile și să dobândească calități și competențe practice, precum lucrul în echipă sau orientarea în carieră, care să îi ajute cu adevărat în situațiile pe care le vor întâlni în viața reală.

Ioana este actriță, blogger și vlogger. S-a născut la Timișoara. Are doi băieți (5 și 2 ani). Din anul 2017, Ioana este eleva lui Dragoș Bucur la școala ”Actorie de film”. Din anul 2018 lucrează ca reporter, realizând interviuri cu antreprenori, artiști, personalități publice.

Andrei Vulpescu
Asociația Timișoara Saracens, Proiectul RUGBY4SCHOOLS

Programul își dorește ca prin promovarea rugby-ului în rândul tinerilor elevi să le ofere acestora nu numai șansa de a face mișcare și a învăța un sport de echipă, ci și de a dobândi valori și calități care să le fie de folos în orice context se vor afla.

Andrei Vulpescu a pornit ca rapper în trupa Da Hood Justice la începuturile muzicii hip-hop românești. Apoi a devenit jurnalist, scriind pentru câteva cotidiane mari din România. Din 2015 și-a pornit propriul blog care a ajuns unul dintre cele mai populare surse de articole virale. În 2016 a lansat prima lui carte, iar în 2017 a doua. Din 2017 este și vlogger.


Despre PROFI:
Cu magazine prezente în 373 de localități și o echipă de aproape 13.000 de oameni, PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România. Din 2010 până în prezent, PROFI a donat peste 2.000.000 de euro în cadrul campaniilor destinate copiilor. De proiectele susținute au beneficiat peste 315.000 de copii, atât din rândurile celor cu probleme de sănătate, integrare socială sau care provin din medii sociale defavorizate, cât și din al celor cu rezultate școlare deosebite.