Serialul-fenomen „Școala Invers” a ajuns la final, după 40 de episoade în Trending YouTube – un record în România


Pe 4 ianuarie 2018 apărea prima parte din serialul ce urma să intre cu fiecare episod în parte în Trending YouTube, topul celor mai „hot” videoclipuri ale momentului: „Școala Invers”.

Serialul a fost creat de către actorul și regizorul Radu Constantin, care în acel moment deja avea milioane de vizualizări pe YouTube, datorită music-vine-urilor de succes pe care le crea și le posta mai apoi pe internet.


Chiar cu un an înainte de lansarea primului episod, Radu a postat un video care s-a numit „Școala Invers” și despre care în interviul pe care ni l-a acordat anul trecut ne-a spus:


„Fără să-mi dau seama, atunci mi-am creat conceptul serialului. Acela a fost doar un video de sine stătător. M-am gândit: cum ar arăta lumea dacă totul ar fi fix pe invers, adică nota 2 să fie o notă bună? Dar după ce am postat acel video, am abandonat ideea. Apoi m-am gândit ce-aș putea să fac și-am zis să fac ceva despre școală, că e un subiect foarte «la modă». Pe copiii care stau pe YouTube zilnic îi preocupă cel mai mult școala. Atunci mi-am amintit de video-ul cu «Școala Invers» și-am zis că asta e! Asta trebuie să fac!”

După milioane de vizionări și zeci de episoade de conținut original, iată că serialul a ajuns la ultimul episod – 6 iunie 2019.

Ce s-a întâmplat de la lansarea serialului și până la terminarea lui?

  • Primul episod a adunat până în momentul scrierii acestui articol peste 2.600.000 de vizionări pe YouTube;
  • primul sezon a adunat peste 23 milioane de vizualizări pe YouTube;
  • cel de-al doilea sezon a adunat peste 18 milioane de vizualizări pe YouTube;
  • cel de-al treilea sezon a adunat peste 12 milioane de vizualizări pe YouTube;
  • ultimul sezon a adunat peste 7 milioane de vizualizări pe YouTube;
  • De-a lungul tuturor episoadelor au apărut nenumărate vedete din România, printre care: Bianca Adam (Tequila), Nicole Cherry, Liviu Teodorescu, Dorian Popa, Noaptea Târziu, Mimi, Andreea Bălan, Iulia Albu, NOSFE, Pandutzu, dar și Leonard Doroftei, care a jucat chiar în ultimul episod al sezonului final.

Primele două sezoane se pot revedea aici:

Sezoanele trei și patru se pot revedea aici: