5 pasi pentru a-ti verifica contul Instagram


Să ai un cont pe Instagram nu mai e o opțiune, e o necesitate! Platforma a crescut enorm în ultimii ani și este un canal de comunicare esențial pentru orice brand.

Statisticile arată că bugetele cheltuite de companii pe Instagram pentru campanii cu Influenceri au depășit 1.6 miliarde de dolari în 2018 (Statista).

Dar nu e ușor să comunici pe Instagram, în mod constant și coerent cu valorile companiei tale. Fiecare brand prezent pe această rețea trebuie să lucreze activ în a-și crește contul. Începând de la numele și username-ul ales, la poza de profil și conținutul care trebuie să fie unul original, până la interacțiunea pe care o are cu urmăritorii, tot trebuie luat în considerare.

Pentru o prezență consistentă pe Instagram, foarte utilă este și verificarea contului (Verified Account).

Instagram definește astfel Verified Account:

„Ecusonul de verificare este o bifă care apare lângă numele unui cont de Instagram pentru a indica faptul că acel cont reprezintă prezența autentică persoanei publice importante, celebrității sau mărcii pe care o reprezintă.”

Până acum câteva zile procesul era destul de complicat de înțeles, datorită ambiguității informațiilor pe care Instagram le-a făcut publice. Dar acum este mult mai simplu. Dacă înainte se știa doar că trebuie să fie un brand existent în ”lumea reală”, să ai un cont Insta public și cel puțin o postare publicată, acum platforma ne dă acum posibilitatea de a ne verifica propriul cont chiar din cadrul aplicației.

Iată 5 pași pentru a-ți verifica contul Instagram

1. Primul pas: Loghează-te în contul pe care vrei să-l verifici.

2. Intră pe profil și mergi către butonul din dreapta sus, cel cu trei linii. Va apărea un meniu din cadrul căruia poți merge la Setări.

3. În cadrul secțiunii „Cont”, dă scoll până jos. Ultima opțiune de acolo este „Solicită verificarea”.

4. Trece toate informațiile cerute, respectiv numele complet, nickname-ul, categoria, dar și o poză a buletinului/permisului de conducere/pașaportului – un document pe care să fie trecută și data nașterii, lângă poză.

5. Apasă „Trimite”. ?

E de reținut că trimiterea cererii nu garantează și verificarea contului!

Însă poți ține cont de următoarele sfaturi venite chiar de la Facebook, compania-mamă a Instagram:

#Autenticitate: contul trebuie să reprezinte o persoană reală, un business sau o entitate.

#Unicitate: contul trebuie să fie unica prezență pe Instagram a brandului (persoană publică sau business) pe care îl reprezintă. Doar un cont/persoană sau business poate fi verificat. Aici nu intră conturile care prezintă interese generale, de exemplu @influencermarketingromania.

#Complet: contul trebuie să fie public și să aibă descriere în bio, o poză de profil și cel puțin o postare.

#Notabil: contul trebuie să reprezinte o persoană cunoscută / un brand / o entitate.

După ce trimiți solicitarea, o să primești o notificare din partea Instagram, care te va anunța dacă a fost sau nu verificat. Dacă răspunsul va fi nu, va trebui să aștepți cel puțin 30 de zile până să încerci din nou tot procesul. Dacă însă nu sunt trecute informațiile în mod corect, Instagram va elimina bifa din dreptul contului.

Nu uita:

  1. Construiește-ți încă de la început o comunitate de fani reali, pentru că te va ajuta în verificarea contului! Nu cumpăra urmăritori falși!
  2. Generează engagement pe profil! Încurajează-i pe cei care te urmăresc să interacționeze cu ce postezi, să-ți aprecieze și comenteze postările! Dar nu uita nici tu să le răspunzi și să-i provoci în a reveni cu noi răspunsuri!

Multă baftă!


Hit Yourself este o agenție dedicată Influencerilor fondată în anul 2013 de Florin Grozea. În primii cinci ani am realizat peste 500 de campanii în Social Media pentru 120 de branduri, cu bugete totale adunate de peste 4 milioane euro. Suntem experții în Influencer Marketing și putem aduce vizibilitate și vânzări companiei tale.
Dă-ne un email la florin.grozea [@] hyc [.] ro