INFLUENCERS x BRANDS x TECH 006


Bine te-am regăsit!

Hai că am scăpat de zăpadă și parcă vine primăvara. Se pare că o dată cu încălzirea au apărut și campaniile cu Influenceri ? Vedeți mai jos câteva dintre cele care mi-au atras mie atenția.

Dacă e primul newsletter pe care îl primești ? îți recomand să vezi și colecțiile din săptămânile trecute: 001002003004005.


INFLUENCERI

Selly, George Buhnici și MaxInfinite
Conform noii analize Zelist dedicate YouTube România pentru semestrul 2 al anului trecut, cei trei vloggeri sunt cei mai populari creatori de conținut pentru cele trei categorii: Vloggeri Generaliști, Vloggeri de Nișă, Vloggeri Gaming. Tot de aici aflăm și care sunt cele mai ”virale” video-uri YouTube în zona de vloggeri (Selly și Vlad Munteanu au mai multe vloguri în top 10) și cântăreți (Dani Mocanu, Smiley și Inna pe primele trei locuri). Vă recomand această sinteză dacă lucrați în Social Media sau Publicitate!

Larisa Petrini și Sabon
Larisa este unul dintre cei mai respectați profesioniști din zona de comunicare. Săptămâna trecută am aflat de pe Facebook despre această asociere cu Sabon și acest concurs dedicat femeilor intitulat #femeiacarevreisădevii

Bromania și mama lui
Promovează pe Instagram brandul Kandia. O idee drăguță, pregătită special pentru Ziua Mamei de anul acesta.


CAMPANII CARE MI-AU PLĂCUT

URSUS Epic Delivery + Sector 7
Îmi place mult această idee precum și implementarea ei de către cei trei actori de la grupul Sector 7! E una dintre reclamele acelea la care mă uit cu plăcere și pe care o arăt prietenilor! Iar dacă ești băutor de bere, cu atât mai mult ți-o recomand, că poate te trezești cu ursu’ la ușă!

BT și Dumnezeu
Morgan Freeman este vocea noului spot Banca Transilvania unde apar mai mulți Influenceri precum: Mihai Dobrovolschi (Guerrilla), Dragoș Bucurenci (Khastalia) și Cătălin Ștefănecu (TVR). Acest video a surprins pe mulți în ziua în care s-a lansat (9 martie) și cred că este un exemplu de ”așa da” în publicitate.

Rowenta + Andreea Balaban
M-a surprins plăcut acest vlog al Influencerului, mi se pare un exemplu de content marketing relaxat și curajos.


ȘTIRI PE SCURT

Ro: Despre Influencer Marketing – câteva concepte de bază

US: Miquela e un personaj făcut pe computer dar are deja campanii pe Instagram de la Diesel, Moncler, Prada

US: Musical.ly e noua modă printre tinerii americani, dar vine cu noi amenințări

US: 12 moduri în care fac bani YouTuberii

US: Top 3 Influenceri după numărul de branduri promovate (via SocialBakers)

CITATUL SĂPTĂMÂNII

“Muzica s-a schimbat datorită tehnologiei. Dar totul influențează muzica – contextul social, politica, totul! Artistul trebuie să reflecte timpurile în care trăiește. Artiștii relevanți sunt cei care redau timpul în care trăiesc.”

Smiley – în podcastul lui Robert Katai

Nu ești abonat la newsletter? Abonează-te aici.