INFLUENCERS X BRANDS X TECH 011


În ultima perioadă s-au întâmplat multe lucruri interesante! 10 Lucruri a revenit în forță în online, gașca vloggerilor s-a mărit și devine din ce în ce mai competitivă, iar brandurile se bat să fie cât mai creative.

Am încercat, ca de obicei, să selectăm din diverse platforme și cu nume care nu apar des – ca să nu vorbim mereu doar de Top 20, cei care oricum ajung să fie văzuți de profesioniștii interesați de publicitate. De asemenea am dat exemple din zona de vloggeri, dar și sportivi celebri, avem în listă câțiva rockeri, dar și bucătari. Plus un robot 🙂

Vezi și colecțiile precendente aici: 010, 009, 008.

INFLUENCERI

Grupul 10 Lucruri revine în vlogging

10 Lucruri este unul dintre primele canale de YouTube din România. Din 2011 a ajuns să aibă peste 12 milioane de vizionări, dar de câțiva ani grupul nu a mai publicat niciun material. În luna Mai, cei trei membri 10 Lucruri s-au întors! Sketch-ul intitulat „Copilul”, care îi are ca invitați pe Selly și Giulia alături de copilul ei.

Vlogger nonagenar

Elena Pagu are 92 de ani, a început să alerge de la 57, iar de atunci a fost, pe rând, campioană balcanică, europeană și mondială. Acum a sosit momentul pentru o nouă provocare în viața ei: un canal de YouTube! A postat deja și primul episod alături de BRomania. Cei doi au ieșit să se antreneze în parc, pretext pentru un interviu între generații.

Bibi colaborează cu pufuleții Star pentru campania „Fashionista”

Artist de succes și vlogger iubit de adolescenți, Bibi a fost aleasă de Star să promoveze campania „Fashionista”.


BRANDURI CARE FOLOSESC INFLUENCERI

LIDL + Robotul Sophia

Show-ul „Bucatar după Ureche” lansat de LIDL invită personalități pentru a se duela în gătit cu chef Florin Dumitrescu. În noul episod, rolurile se schimbă un pic datorită invitatei speciale: robotul Sophia! Un material unic, care arată că brandul LIDL are curajul să experimenteze în publicitatea online.

Tequila + CIF

Tequila, cea mai populară vloggeriță din România, a ajutat la curățarea Fântânii Cinetice din Drobeta Turnu Severin. Acest eveniment face parte din campania națională „CIF Curăță Rămânia!”, desfășurată pentru al cincilea an consecutiv. Mai multe detalii în articolul de aici.

Noaptea Târziu + Head & Shoulders

Noaptea Târziu tocmai a devenit canalul #1 de vlogging generalist din România! Cu peste 1.37 milioane de abonați, trupa a depășit fostul „number one” – Mikey Hash. Băieții au pregătit împreună cu Head &Shoulders cel mai mare giveaway din România! Ei oferă patru invitații duble la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, unde vor merge alături de câștigători.

INNA + Coca-Cola Zero

INNA a făcut „schimb de viață” pentru o zi cu Ionuț, câștigătorul concursului #LifeSwap #ZeroDiferente organizat de Coca-Cola. Timp de câteva ore, artista i-a cunoscut pe părinții lui Ionuț, iar el pe cei din echipa INNEI.

Anca Surdu + CANON

Gimnasta (cunoscută și datorită participării la emisiunea „Exatlon” de pe Kanal D) a susținut pe blogul personal ideea că trăim pentru poveștile frumoase care ni se întâmplă. Ea i-a încurajat pe cititorii blogului ei să experimenteze senzatii noi, astfel că, va zbura pentru prima dată cu balonul cu aer cald, alături de un fan!

Tudor Chirilă + Adrian Despot + Ciuc

Adrian Despot a primit de la Tudor Chirilă o leapsă online, inițiată de Ciuc Premium. Este vorba despre campania cu hashtag-ul #7ziledesucces. Timp de 7 zile, Adrian Despot a povestit ce înseamnă succesul pentru el și, în același timp, i-a invitat și pe fani să vorbească despre succes.


ȘTIRI PE SCURT

US: Instagram se pregătește să atace frontal YouTube

US: YouTube e evaluat la 160 de miliarde de dolari, mai mult decât Disney sau Netflix

CA: De acum poți rezerva și cumpăra bilete la film direct de pe Instagram (via TechCrunch)

CA: Influencerii creați pe calculator, precum Lil Miquela, sunt gata să-ți umple feed-ul de Instagram (via Wired)

UK: O întrebare importantă: Are nevoie Influencer Marketing de legi mai dure?


EDITORIAL: 

Proiecte blockchain în industria divertismentului online

Se vorbește mult în ultimul an despre Bitcoin, Criptomonede, Blockchain dar „moda” asta nu are legătură doar cu finanțele și banii. Tehnologia Blockchain este potrivită multor industrii care au nevoie de descentralizare, inovație și viteză. Am adunat 9 proiecte din showbiz care folosesc Blockchain în acest editorial.


CITATUL SĂPTĂMÂNII

„A brand is no longer what we tell the consumer it is – it is what consumers tell each other it is.”

Scott Cook, Founder, Intuit

Vrei să primești aceste link-uri în e-mail, o dată sau de două ori pe lună? Abonează-te la Newsletter aici.