INFLUENCERS x BRANDS x TECH 009


Scopul acestor articole este ca tu să găsești informații relevante din Social Media și inspirație pentru campaniile tale online.

De ce zic ”inspirație”? Pentru că exemplele pe care le găsești săptămânal în acest email sunt alese din diferite zone ale acestei niște denumite Influencer Marketing (sau Influence Marketing): diferite platforme precum Facebook, Instagram, bloguri, YouTube, chiar și site-uri de brand-uri (cum vei vedea mai jos Telekom și Lidl), diferite tipuri de Influenceri (vloggerii sunt la modă, dar sunt și cântăreți, bloggeri, vedete TV, fotografi și chiar specialiști în parenting, vezi mai jos), diferite abordări (concursuri, transmisii live, seriale online etc).

Dacă e primul newsletter pe care îl primești vezi și colecțiile din săptămânile trecute: 004005006007008.

Let’s go!

INFLUENCERI

Daddy Cool a lansat primul vlog caritabil
Robert este un tată cool 🙂 care vrea să ajute omenii mai puțin norocoși. Iată ideea lui – o serie de vloguri intitulată ”Amintiri din copilărie”. Statisticile arată că s-au strâns 155.383 de vizualizări pentru micuța gimnastă Roberta, iar 5000 de euro din partea sponsorului Caroli vor ajunge la ea ca să își poată susține visul. Artiștii implicați în acest prim sezon au fost Liviu TeodorescuADDAAlex Velea și Sore.

Tequila a adunat fanii pentru a 4-a oară la București
Vloggerița este singura din România care face spectacole proprii cu intrare plătită, iar pe 1 Aprilie a adunat sute de fani la Silver Church. Spectacolul i-a avut invitați pe Noaptea Târziu, 5 Pași, Bibi, Juno și Kale, Miru și Frații Praștie. Vezi câteva filmări de la eveniment pe canalul Tequila.

Ana Morodan propune un serial online
La finalul lunii Martie, s-a lansat #TheMofficeShow

Crina Coliban ajută părinții pe blogul LIDL România
Speaker și expert în parenting, Crina organizează evenimente pentru părinți în România și în alte țări din Europa. Din aprilie, părinții pot găsi sfaturi și pe blogul Crinei susținut de Lupilu și LIDL.


BRANDURI CARE FOLOSESC INFLUENCERI

Samsung + Dana Rogoz
Vedeta a folosit noul smartphone Galaxy S9 pentru un vlog dedicat cuplurilor. Dana folosește câteva dintre funcțiile premium ale noului gadget.

Vitamin Aqua + Grasu XXL și Iulia Albu
O reclamă care văd că merge atât online cât și pe TV… Trebuie să vezi asta! ?

LIDL + Shurubel
Shurubel de la Virgin este vedeta campaniei LIDL dedicate celor 2 milioane de like-uri pe pagina oficială a brandului. Acest video dă startul unei campanii cu premii pentru clienții LIDL, inclusiv o vacanță în jurul lumii pentru 2 persoane. Dacă sunteți curioși, vedeți live-ul pe care îl vor transmite pe 16 aprilie! Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Sensiblu + Andreea Retinschi
Concurs pe pagina Facebook a fotografului.

Bringo + Cristi Manafu, Cristian China Birta, Răzvan Pascu
O campanie video care folosește trei dintre cei mai cunoscuți Influenceri din Social Media.


ȘTIRI PE SCURT

US: Zece direcții creative pentru campaniile tale online (via Shutterstock)

US: Noua generație Millennials schimbă limba engleză și bine face!

Ro: Interviu cu directorul Influence & Co. despre cărți și carieră.

Ro: Cum afli tot ce știe Facebook despre tine (via Manafu)

EDITORIAL: CINE SUNT CREATIVII ÎNTR-O LUME DE CREATORI?
Un articol extins pe care l-am scris acum câteva luni pentru o carte dedicată schimbărilor din societatea umană. E un pic cam lung, recunosc… Dar tocilarul din tine va înțelege de ce m-am întins atât de mult și de ce ACUM.

CITATUL SĂPTĂMÂNII

“To be clear, we don’t offer an option today for people to pay not to show ads. We think offering an ad-supported service is most aligned with our mission of trying to connect everyone in the world because we want to offer a free service that everyone can afford.”

Mark Zuckerberg în fața Congress-ului Statelor Unite.

Vrei să primești aceste link-uri în email, o dată sau de două ori pe lună? Abonează-te la Newsletter aici.