INFLUENCERS X BRANDS X TECH 021


Bine v-am găsit! Noi suntem Livia Iușan și Florin Grozea, pasionații de marketing digital care adună știri din nișa de Influencer Marketing.

În acest număr al Newsleter-ului nostru am selectat câteva campanii realizate pe platforme diferite, resurse despre Instagram și TikTok, știri despre două evenimente importante dedicate profesioniștilor din comunicare și publicitate, plus multe altele.

Sperăm că informațiile de mai jos îți vor fi folositoare! Let’s start ?

PS: Dacă preferi să primești știrile pe Whatsapp, să știi că am lansat un Newsletter în format mai mic pe care îl trimitem săptămânal pe mobil. Detalii aici: https://hyc.ro/newsletter-whatsapp/

INFLUENCERI

#️⃣ A-List Magazine a realizat un material extins despre vloggerii de top ai momentului: Selly, Frații Munteanu, Bianca Adam (Tequila). Vedeți editorialul și interviurile pe site-ul oficial.

#️⃣ Antonia, Giulia, Anca Serea și alte vedete au promovat un video pe Instagram și IGTV dedicat Zilei Internaționale a Femeii, un proiect intitulat #DeNeopritPeStop susținut de European Woman Alliance 

#️⃣ Radu Constantin a pornit sezonul 4 din serialul lui, „Școala Invers”, care a intrat din nou în Top 5 Trending YouTube. Serialul a fost lansat acum 12 luni și de atunci fiecare episod a fost în topul celor mai populare video-uri din România.

#️⃣ Trei resurse despre TikTok – aplicația mobilă a momentului: Articol Cristian Manafu dedicat profesioniștilor din marketing, Editorial NY Times “What is TikTok”, Despre Influencerii de pe TikTok pe blogul Hit Yourself.


BRANDURI ȘI INFLUENCERI

1️⃣ Andreea Ibacka + Pampers pe Instagram.

2️⃣ Alina Ceușan + Netflix pe Facebook

3️⃣ Dana Rogoz + Zâmbește România pe Facebook

4️⃣ Mikey Hash + Banca Transilvania pe YouTube

5️⃣ Sânziana Negru + H&M pe Instagram


ANUNȚ SPONSORIZAT

PR Forum revine cu cea de-a 13-a editie

PR Forum aduce la final de martie, pe 28-29 martie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cele mai noi tendinte si perspective in comunicare in cea mai mare intalnire a practicienilor din domeniu.

Cele doua zile de conferinte, seminarii si cursuri intensive vor raspunde la cele mai presante intrebari din domeniul relatiilor publice. Participantii au ocazia sa descopere care sunt noile tendinte in comunicare, ce strategii folosesc branduri cunoscute, cum sa faci o campanie vizuala relevanta.

Mai multe detalii despre speakeri, program si inregistrare sunt disponibile pe www.prforum.ro.

ȘTIRI PE SCURT

DIN ROMÂNIA:

?? S-a anunțat Tubecon România – cel mai mare festival european dedicat vloggerilor și creatori de conținut. Evenimentul va avea loc pe 21 septembrie, la Romexpo în București. Sunt așteptați peste 10.000 de fani. Detalii în comunicatul de presă oficial și la Dragoș Stanca (deținătorul licenței)

?? Interviul Business Review realizat cu Oana Bulexa (MSL The Practice): “Do Influencer Marketing in a smart, strategic way, not just because it’s trendy”.

?? Jeffree Star vine în România pe 4 Aprilie, în cadrul turneului european Marionnaud. Vedeta americană va face o ședință de Meet&Greet cu fanii români în magazinul Marionnaud din AFI Cotroceni.

DIN LUME:

?? Instagram pregătește funcții de cumpărare de produse direct din aplicație – Glossy.

?? Un studiu eMarketer.com dedicat puterii Instagram de a vinde produse clienților prin intermediul campaniilor cu Influenceri – eMarketer.

??  Klear a publicat un raport extins intitulat “The State of Influencer Marketing 2019”


EDITORIALUL LUNII:

FORMULA DE CALCUL A UNEI CAMPANII CU INFLUENCERI ?

Există o formulă care să calculeze costul unei campanii cu Vedete, Influenceri și Micro-Influenceri? Ce ne arată această formulă? Iată un material video realizat la conferința Digital Marketing Forum 2019, în panelul dedicat „Influencer Marketing”.


Dacă vrei să primești știri din nișa Influencer Marketing pe telefonul mobil trebuie să știi că am lansat în februarie Newsletter-ul pe Whatsapp! Afli cum poți să te abonezi pentru a primi știri o dată sau de două ori pe săptămână aici – https://hyc.ro/newsletter-whatsapp/

Vrei să primești acest Newsletter pe email, o dată pe lună? Abonează-te la Newsletter aici.

Arhiva o găsești pe blogul nostru: 020019018017016015014.

Newsletter realizat de Livia Iușan și Florin Grozea.